Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Högg med machete – döms till 15 års fängelse

Brott • Publicerad 31 mars 2023
Polisens kriminaltekniker i arbete på Augustenborgsgatan i Malmö efter ett bråk som resulterade i att fyra personer fick föras till sjukhus. Arkivbild.
Polisens kriminaltekniker i arbete på Augustenborgsgatan i Malmö efter ett bråk som resulterade i att fyra personer fick föras till sjukhus. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Han utdelade kraftiga hugg med machete i ett tumultartat släktbråk i Malmö. Nu döms en 22-årig man till 15 års fängelse och ett skadestånd till brottsoffren på nästan 680 000 kronor. Han döms för två mordförsök och två fall av grov misshandel.

Den 7 augusti förra året träffades två olika släktgrupperingar för att diskutera stöldanklagelser som riktades mot den nu dömde 22-åringen. Det utvecklades till tumult och med macheten träffade han två personer i bakhuvudet.

Annons

Risken för dödlig utgång var beaktansvärd, skriver Malmö tingsrätt i ett pressmeddelande. Även en man som låg på marken blev träffad. Själv har han hävdat att han agerat i nödvärn, men med hänvisning till hur huggen träffat underkänner domstolen det påståendet.

Mannen döms även för en grov misshandel i Växjö i maj 2022.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons