Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tog 500-lapp från bankomat – får böta 13 800

Brott • Publicerad 1 juni 2023
En upphittad femhundralapp blev dyr för en kvinna i Jönköping. Arkivbild.
En upphittad femhundralapp blev dyr för en kvinna i Jönköping. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En kvinna i Jönköping hittade en 500-kronorssedel i en bankomat, men dröjde med att lämna den till polisen. För det tvingas hon nu betala böter, rapporterar SVT Jönköping.

I slutet av mars i år filmade övervakningskameror kvinnan när hon tog sedeln som hade glömts kvar av personen framför henne i kön. Knappt två månader senare kontaktade polisen kvinnan om sedeln, som hon fram tills dess inte meddelat polisen om att hon hittat.

Annons

– Om man hittar något som ska betraktas som hittegods ska man så snabbt som möjligt lämna in det till polisen och jag menar att det gått längre tid än så snart som möjligt, säger Anna Christensson, åklagare på åklagarkammaren i Jönköping, till SVT.

Kvinnan får nu ett strafföreläggande för fyndförseelse och tvingas betala 30 dagsböter på totalt 13 800 kronor, rapporterar lokala medier.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons