Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hexagon växer med jätteförvärv

Mätteknikkoncernen Hexagon, med vd Ola Rollén, köper Infor EAM för cirka 2,75 miljarder dollar (motsvarande drygt 23 miljarder kronor).
Ekonomi • Publicerad 6 juli 2021
Hexagon växer med förvärv. ArkivbildFoto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Betalningens sker med 800 miljoner dollar i kontanter och med 132,6 miljoner B-aktier i Hexagon, skriver Hexagon i ett pressmeddelande:

"Genom förvärvet blir Hexagon ägare av Infor EAM – en branschledande SaaS-baserad lösning för hantering av tillgångar. Lösningen optimerar kundernas operationella effektivitet genom digitalisering samt bättre styrning och underhåll av tillgångar".

Annons

I avtalet ingår även ett partnerskap mellan Hexagon, Infors samt Koch Equity Development.

Infor EAM har cirka 500 anställda och nästan 3 500 kunder lokalt.

Hexagon räknar med att affären ska få klartecken från konkurrensmyndigheter under fjärde kvartalet 2021.

"Slutförandet av transaktionen är även föremål för diverse kontraktsklausuler, inklusive vissa rättigheter vid händelse av särskilda materiella förändringar i de båda parternas affärsverksamheter eller bolagsvärderingar", skriver Hexagon.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons