Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Haverikommissionen vill undersöka Estonia

Statens Haverikommission vill undersöka både vraket och bottenförhållanden runt Estonia. Dessutom vill kommissionen prata med flera överlevande efter olyckan.
Estonia • Publicerad 27 november 2020
Hur har hålet uppstått? Nu vill Statens Haverikommission undersöka både det förlista fartyget och botten runtom. Arkivbild.
Hur har hålet uppstått? Nu vill Statens Haverikommission undersöka både det förlista fartyget och botten runtom. Arkivbild.Foto: DPLAY/TT

Statens Haverikommission, som samarbetar med haverikommissionerna i både Finland och Estland, har fått titta på det oredigerade filmmaterialet som ligger till grund för Henrik Evertssons dokumentärfilm som visades på D-play i höstas.

Dessutom har möten hållits med några överlevande efter olyckan.

Annons

Nu meddelar Statens Haverikommission att både fler undersökningar av fartyget och botten runtom, och fler samtal med överlevande behövs.

"Utredarna arbetar bland annat med att få tillgång till ritningar av fartyget och kartläggningar av bottenförhållandena på platsen. Metallurgiska analyser och analyser av skrovkonstruktionen kommer också att behöva göras för att klarlägga uppkomsten av de två hålen i fartygets skrov" skriver haverikommissionen i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons