Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hårt tryck när tjänsten för covid-bevis öppnat

Coronaviruset • Publicerad 1 juli 2021
Planer på att semestra utomlands inom kort? Just nu är det väntetider på att hämta ut sitt vaccinpass. Arkivbild.
Planer på att semestra utomlands inom kort? Just nu är det väntetider på att hämta ut sitt vaccinpass. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den första timmen hämtade 30 200 personer ut sitt covidbevis från E-hälsomyndighetens hemsida "covidbevis.se". Just nu är det väntetid för att få komma in på sajten.

– Många är nog sugna på att få ett covid-bevis, det blir kanske som en symbol för att pandemin håller på att ta slut. Men alla kan inte få det precis samtidigt. Vi vädjar till alla som inte ska resa nu att komma tillbaka en annan dag, säger Erika Burlin Hellman, kommunikationschef på E-hälsomyndigheten.

Annons

Kunder kan också uppleva svårigheter med att logga in på den digitala brevlådan Kivra. Där ska det vara möjligt att förvara vaccinationsbeviset digitalt.

Beviset för vaccin är giltigt i 90 dagar, men intyget kan hämtas gratis hur många gånger som helst. Det ska kunna visas upp vid gränspassager och ska underlätta resor inom EU, men det finns ingen garanti att man kommer in.

I Sverige har 58 procent av befolkningen över 18 år fått minst en dos vaccin, enligt Folkhälsomyndigheten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons