Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En bilist misstänks för flera brott efter en vårdslös färd i Kallinge.
I Halmstad fick en person lättare skador i samband med en explosion vid ett trapphus.
Publicerad 27 mars 2020

Här saknas innehåll

Blekinge

Polisen inledde ett kortare förföljande efter en bil som ska ha kört vårdslöst i Kallinge, sent på torsdagskvällen. Jakten tog slut då personbilen ska ha kört av vägen och hamnat på en åker. Föraren misstänks för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

Annons

Sverige

Strax före klockan 04 fick polisen larm om en hög smäll i centrala Halmstad.

– Entrédörren till ett flerfamiljshus är bortsprängd. Vad som har exploderat vet vi inte, men vi är på plats och har spärrat av, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen.

Nationella bombskyddet är på väg för att undersöka vad det är som har sprängts.

En person fick lättare splitterskador i smällen och har undersökts av ambulanspersonal, men har inte behövt åka till sjukhus.

Polisen förhör vittnen och har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse. (TT)

En man i Östergötland åtalas för att ha kapat flera personers identiteter och sedan beställt varor på postorder för nästan 300 000 kronor, rapporterar SVT Nyheter Öst.

Mannen misstänks för att under hösten 2017 ha begått 36 grova bedrägerier, då han bland annat ska ha använt sig av en avliden persons identitet för att stjäla varorna. Han nekar till anklagelserna.

Den 29-årige mannen arbetade som transportör åt Postnord och misstankarna väcktes mot honom sedan en internutredare på företaget hade upptäckt att postförskottsbeställda varor försvann i ett visst område. (TT)

Världen

Annons

Ytterligare 365 personer som insjuknat i covid-19 i Frankrike har avlidit på sjukhus det senaste dygnet. Det är den högsta siffran för landet hittills, enligt Jérôme Salomon vid hälsodepartementet. Han betonar att personer som avlidit på ålderdomshem eller i sina hem inte finns med i statistiken.

En av de döda är en 16-årig flicka i regionen Île-de-France, där Paris ingår.

– Allvarliga former av covid-19 är väldigt ovanligt bland unga, säger Salomon. (TT)

Coronaviruset sprids på det amerikanska hangarfartyget USS Theodore Roosevelt. Hittills har 25 sjömän testats positivt, rapporterar CNN.

"Vi tar det här hotet väldigt allvarligt och jobbar snabbt för att identifiera och isolera fall samtidigt som vi förhindrar ytterligare spridning av viruset ombord på fartyget", skriver amerikanska flottan i ett uttalande.

Ingen av de smittade är allvarligt sjuk och ingen har behövt läggas in på sjukhus, men de hålls isolerade.

Fartyget befinner sig för närvarande vid en flottbas i Guam i Stilla Havet, där man nu arbetar för att rengöra fartygets utrymmen.

Trots det räknar flottan med att man kommer att upptäcka fler fall av smittade. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons