Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två personer anhållna misstänkta för stöld i Karlskrona och hundratals fångar på rymmen i Brasilien.
Publicerad 17 mars 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Under måndagskvällen greps två personer misstänkta för stöld. De sitter nu anhållna.

Runt klockan halv nio under måndagskvällen anträffades personerna på Östra Köpmansgatan i Karlskrona. I lägenheten som personerna befann sig i fanns massa misstänkt stöldgods.

Annons

- Bland det misstänkta stöldgodset fanns saker från en tandläkare i samma byggnad, som hade haft inbrott under gårdagen, säger Mikael Hesselberg, vid polisen i Karlskrona.

Personerna sitter nu anhållna misstänkta för stöld. De är båda i 30-årsåldern.

Här saknas innehåll

Sverige

På tisdag skärps reglerna i Stockholms kollektivtrafik för att minska riskerna för smittspridning, rapporterar Dagens Nyheter.

Inga resenärer kommer att få kliva på genom bussarnas framdörr. På bussarna sitter vita band som ska stoppa passagerare från att vara nära föraren. På tunnelbanan, tvärbanan och lokalbanorna uppmanas resenärerna att sprida ut sig.

– Våra trafikentreprenörer har haft ganska stor oro bland sin personal. Framför allt bland förare. Det här är ett sätt att upprätthålla trafiken så att den ska kunna fortsätta rulla, säger Andreas Söderberg, presstalesperson på SL, till DN.

Resandet med SL har minskat med minst 20 procent den senaste tiden, enligt Andreas Söderberg.

– Man ska åka kollektivt om man är frisk, om man är sjuk ska man stanna hemma. (TT)

En skola i Degerfors kommun stängde i onödan, sedan en anställd uppgett att den varit smittad med coronavirus, uppger lokala medier. Men efter smittspårning visade det sig att personen inte var sjuk.

– Personen har lämnat falska uppgifter till sin arbetsgivare, säger Timmie Falk, kommunikatör vid kommunen, till Sveriges Radio P4 Värmland.

Skolan kommer att öppna igen på onsdag. (TT)

Världen

Annons

Hundratals fångar har rymt från fyra fängelser i Brasilien.

Anledningen tros vara att landet på tisdag drar in alla frigångar för att begränsa spridningen av coronaviruset.

Enligt myndigheterna i São Paolo är det osäkert hur många som har rymt. De försvarar dock beslutet att ställa in alla frigångar, då fängelserna är överfulla och att det är "högst troligt" att de 34 000 fångar i staden som är beviljade frigång kommer tillbaka med smittan. (TT)

Staden Wuhan i Kina, där coronaviruset tros ha haft sitt ursprung, registrerade på måndagen ett (1) nytt fall.

Den kraftiga minskningen av smittade personer i staden har lett till att samtliga som anländer till Wuhan från utlandet från och med nu kommer att sättas i 14 dagars karantän. Även resanden till Peking och Hongkong kommer att sättas i liknande karantän.

Totalt har 80 000 personer i Kina smittats, 3 226 personer har avlidit. (TT)

Sebastian AhokasSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons