Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Bil i vattnet vid Hällevik.

En person anhållen för brott i natt, uppger Blekingepolisen.

Blekinge

På natten till måndagen ska en bil ha hamnat i vattnet vid Hällevik i Sölvesborgs kommun.

Larmet kom klockan 01.50. Ambulanspersonal, räddningstjänst och polis skickades till platsen.

Polisen har varit i kontakt med en kvinna om händelsen, men det är tidigt på måndagsmorgonen oklart om hon kört bilen.

För Sverige Radio P4 Blekinge uppger räddningstjänsten att det satt en person i bilen som ska ha kunnat ta sig upp på land på egen hand.

Ingen person ska ha skadats fysiskt, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Under natten har en person anhållits för brott, uppger polisen i Blekinge som tidigt på måndagsmorgonen inte vill gå närmare in på vad det handlar om.

Sverige

En person har skadats av någon form av stickvapen på Medborgarplatsen i centrala Stockholm.

Larmet kom strax före midnatt, natten mot måndag.

Skadeläget för den skadade är ännu oklart.

– Han var vaken och talbar när han fördes till sjukhus, sade Marie-Louise Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT vid 00.30.

Senare under natten meddelade polisen att två personer gripits.

– De greps i anslutning till platsen, säger Marie-Louise Mattsson till Expressen.

En undersökning gällande synnerligen grov misshandel är inledd. (TT)

Världen

Las Palmas flygplats på Gran Canaria öppnade åter strax efter midnatt, natten mot måndag, det meddelade den spanska flygplatsoperatören Aena på Twitter.

Flygplatsen stängdes i lördags sedan en sandstorm lamslagit flygtrafiken och öppnades en kort stund på söndagen, innan den tvingades stänga igen.

Enligt nyhetssajten Canarias7 är mellan 12 000 och 14 000 resenärer drabbade. Flera hundra av dem är svenskar, som skulle ha rest hem med Ving, SAS, Norwegian och TUI.

Totalt har 822 flighter påverkats av stängningen och Aena uppmanar resenärer att kontakta sina respektive flygbolag för information om avgångar. SAS meddelade på söndagen att deras flyg till Stockholm, Oslo, Kristiansand, Göteborg och Köpenhamn avgår tidigast under måndagsmorgonen.

Flygplatsen på Teneriffa är fortsatt stängd. (TT)

Tågtrafiken mellan Italien och Österrike har återupptagits igen, sedan två passagerare testat negativt för coronaviruset som sprids i Italien.

Ett tåg med 300 passagerare från Venedig på väg till tyska München stoppades på den italienska sidan av Brennerpasset i några timmar innan tåget tilläts fortsätta.

Minst 150 personer har bekräftats smittade i Italien, och tre personer med smittan har avlidit. (TT)

Poliser på Haiti som kräver bättre arbetsvillkor har hamnat i eldstrid med den haitiska armén i huvudstaden Port-au-Prince.

Poliser hade arrangerat en protest i samband med ett stort karnevalsfirande i huvudstaden och denna ska ha urartat. Såväl polis- som civilklädda män med olika former av skjutvapen hamnade i en åtminstone två timmar lång skottväxling med soldater, inte långt från presidentpalatset.

Under skeendet sade general Jodel Lessage att militärerna stod under belägring.

– Vi blir beskjutna med alla möjliga vapen: kulsprutor, molotovcocktails, tårgas, sade han till AFP, och tillade att soldater sköt tillbaka.

Enligt medieuppgifter skadades minst sex personer.

Haitipolisen har i flera månaders tid ställt högljudda krav, bland annat om att få möjlighet att bilda ett fackförbund. Förra veckan började grupper av poliser gå ut på gatorna, upprätta blockader och tända eld på bilar. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.