1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Mordbrandsmisstänkt man i Olofström anhållen. Smitningsolycka söder om Kristianstad.
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Den man i 20-årsåldern som greps misstänkt för onsdagskvällens brand i Olofström har nu anhållits.

Skåne

Sent på onsdagskvällen inträffade en singelolycka med personbil på E22 söder om Kristianstad. En halvtimme senare på riksväg 19.

Larmet om olyckan i höjd med Nöbbelöv kom klockan 22.28. Den ska ha skett i södergående riktning.

– En bil ska ha voltat ut på en åker. Oklart hur många personer som är inblandade initialt. Personer har avvikit från platsen, men vad det beror på vet vi inte i nuläget, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisen i region syd, klockan 23.30.

Räddningstjänst, polis och ambulanspersonal skickades till platsen. Men ingen person ska ha förts till sjukhus med ambulans, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Bärgare beställdes dit. Det ska ha varit trångt att passera på platsen. Strax före midnatt meddelade Trafikverket att det var full framkomlighet igen.

Polisen har gjort en anmälan om smitning från trafikolycka.

– Det är flertalet personer som har befunnit sig i bilen och setts lämna till fots av vittnen. Vi har haft hund på platsen, men har inte kunnat spåra någon i närheten, säger Johanna Bryhagen, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Vid klockan 23 fick räddningstjänsten även larm om en singelolycka med personbil på riksväg 19, mellan Glimminge och Broby. Räddningstjänst, ambulanspersonal och polis skickades till platsen där föraren uppges ha väjt för ett rådjur.

– Det finns ingen uppgift om att någon kommit till skada, säger Filip Annas vid klockan 23.30.

Räddningstjänsten uppger att bilen gått in i mitträcket och studsat mellan räckena. Ett tiotal stolpar ska ha körts ner och räddningstjänsten rensade upp på platsen. Även dit beställdes bärgare.

Polisen rubricerar händelsen där fyra män ska ha attackerat en 17-åring i Broby som grovt rån.

Sverige

En man i 20-årsåldern greps i Gamla Enskede i södra Stockholm under natten mot torsdagen.

Gripandet skedde sedan polisen fått in flera larm om skottlossning vid halvelvatiden på onsdagskvällen.

– Han är gripen misstänkt för vapenbrott. Vi misstänker att han har koppling till smällarna, säger Jari Kalliorinne vid polisen, som inte vill kommentera vilken typ av vapen det rör sig om. (TT)

En brand i några soptunnor eller containrar spred sig till fasaden vid förskolan Fjärilen i Nyköping.

– Det brann ner alltihopa, men det förstod vi nästan efter bara ett par minuter på plats, säger Lars-Åke Stevelind, operativ chef för Räddningscentralen Stockholms län.

Larmet kom klockan 20.20, och vid 22-tiden var byggnaden helt övertänd. Förskolan ligger i närheten av en skola, och det fanns risk för spridning.

– Det var det vi koncentrerade oss på, när vi såg att vi inte skulle greja förskolan. Vi har sett till att branden inte sprider sig, säger Stevelind.

Kommunen uppmanar föräldrar att hålla sina förskolebarn hemma under torsdagen och på fredag. De som inte kan stanna hemma kommer att få gå på en annan förskola. (TT)

Världen

Minst elva personer har skjutits till döds och flera har skadats i den tyska staden Hanau, uppger polisen. Den misstänkte gärningsmannen har hittats död.

Den första skjutningen inträffade vid 22-tiden på ett shisha-kafé, där gästerna kan röka vattenpipa, i centrala Hanau. Därefter ska gärningsmannen ha begett sig vidare till stadsdelen Kesselstadt där ytterligare skott har avlossats mot ett shisha-kafé.

Tidigt på torsdagsmorgonen hittade polisen den misstänkte gärningsmannen död i sin lägenhet, skriver polisen på Twitter. Dessutom hittades ytterligare en död person på platsen. Det finns inget som tyder på att det ska ha funnits flera gärningsmän, skriver Die Welt.

Hanau ligger cirka två mil öster om Frankfurt och har omkring 100 000 invånare. (TT)

Den brasilianske vänstersenatorn Cid Gomes träffades av två skott när han försökte stoppa strejkande poliser i staden Sobral i nordöstra Brasilien.

Gomes är bror till Ciro Gomes, också han en framstående politiker som kandiderade vid det senaste presidentvalet.

Ciro Gomes skriver på Twitter att hans bror sköts två gånger av militärpolis, men att inga viktiga organ hade träffats. (TT)

Kina rapporterar 349 nya fall av det nya coronaviruset i provinsen Hubei det senaste dygnet. Det är det lägsta antalet nya smittade sedan den 25 januari.

Föregående dygn rapporterades 1 693 nya fall och totalt har nu över 74 500 smittats i Kina.

Under onsdagen uppdaterades åter kriterierna för hur viruset diagnostiseras och en typ av sjukdomsfall togs helt bort. Hubeis myndigheter uppger inte om den kraftiga minskningen av nya fall beror på det. (TT)

Läs mer

Karlskrona

Upprörda invånare tog ställning för Folkets hus

Vill få svar på samlingslokalens framtid

Ronneby

Avgjort om betalning till politiker

Överklagan avslogs efter beslutet för snart två år sedan

Coronavirus

Region Blekinge: Ytterligare covidfall har konstaterats

Statistiken har uppdaterats

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i länet.

Bostad

Hotellägaren bor på 450 kvadratmeter

”Många tror det är en gammal skola”

Näringsliv

Klart: Han blir ny regionchef för Svenskt näringsliv i Blekinge

”Ser verkligen fram emot att träffa och lyssna på företagare”