Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades

En natt utan några större nyhetshändelser i Blekinge.

Sverige

SMHI har utfärdat både vind- och översvämningsvarningar inför vad som befaras bli ännu en stormig dag i sydvästra Sverige.

I Halland och delar av Västra Götalands län lyser SMHI:s varningskarta orange, färgen som betecknar klass 2-varningar för mycket höga vattenflöden.

Och i de områdena, såväl som i de flesta andra delar av södra Sverige och på västkusten, varnar meteorologerna för mycket hårda vindbyar.

– Det är en liknande situation som vi hade i går (söndag) egentligen med vindarna. Det är sydvästlig vind som väntas, och vindstyrkor på dryga 21 meter per sekund, säger Jon Jörpeland, jourhavande meteorolog vid SMHI. (TT)

En man misstänks ha attackerat en annan man med kniv i Upplands-Bro kommun, norr om Stockholm, enligt Aftonbladet.

– Ärendet bedrevs på fältet som försök till misshandel alternativt grov misshandel, sedan har det omrubricerats till försök till dråp, säger Peter Asp, vakthavande befäl vid polisen till tidningen.

Händelsen skedde under natten mot måndagen. Den misstänkte mannen greps.

– Man har försökt att hugga någon men misslyckas. Den som har attackerats har fredat sig med någon form av sprej, säger Peter Asp till Aftonbladet. (TT)

Världen

Ytterligare 100 människor har under det senaste dygnet avlidit till följd av coronaviruset i Hubeiprovinsen i Kina, uppger landets hälsomyndighet i sin dagliga sammanfattning.

Det totala dödstalet överstiger nu 1 700 och efter tre dagar av färre insjuknade per dag ökar antalet nya bekräftade fall igen.

Med 1 933 nya fall har totalt över 70 000 personer smittats av viruset över hela landet. (TT)

USA:s president Donald Trump uppmanar Ryssland att dra tillbaka sitt stöd för den syriska regimens "grymheter" i Idlibprovinsen i nordvästra Syrien, uppger Vita huset.

I ett telefonsamtal med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i helgen diskuterades just Syrien.

Under söndagen genomförde regeringssidan, med understöd av ryska flygangrepp, en offensiv i nordvästra Syrien, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). (TT)