Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge. Tågstopp i Skåne.
Publicerad 12 februari 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Det var stopp i tågtrafiken mellan Landskrona och Rydebäck på natten till onsdagen, meddelade Skånetrafiken.

Detta på grund av en brand i ett hus som ligger nära järnvägen i Landskrona. Vid 04-tiden ska trafiken ha kunnat släppas på igen.

Sverige

Annons

En man har hittats skottskadad i Märsta, norr om Stockholm. Polisen fick larm om händelsen strax efter klockan 23 på tisdagskvällen.

– När vi kommer till platsen hittar vi en man i 20-årsåldern som har skottskadats. Han har inte livshotande skador, säger Ellinor Torpare, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus. Polisen har hört vittnen och är under natten kvar på platsen för att leta efter bevis. Det finns i skrivande stund inte någon misstänkt gärningsperson.

Händelsen rubriceras som försök till mord. (TT)

Två personer har skadats i ett grovt våldsbrott i ett samhälle utanför Skellefteå, uppger polisen.

Larmet kom vid klockan 22 och på plats fann polisen två svårt skadade personer som fördes till sjukhus med ambulans.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

Michael Liljenberg, RLC-befäl vid polisen region Nord, säger till Norran att han inte vill gå in på om det finns någon misstänkt.

– Vi får se vad vi släpper för information senare under dagen.

Han vill inte heller säga om brottet skett inomhus eller utomhus, men säger att det inte varit någon fara för allmänheten. (TT)

Världen

Annons

Egyptisk polis har dödat 17 misstänkta islamistiska extremister i en skottväxling på den oroliga Sinaihalvön. Skottväxlingen bröt ut när polisen genomförde en insats mot ett av extremisternas tillhåll.

Polisen agerade på underrättelseuppgifter om planerade dåd, uppger inrikesdepartementet.

Egyptiska säkerhetsstyrkor har i åratal försökt slå ner det jihadistiska upproret i norra Sinai, som trappats upp sedan Egyptens president Mohammad Mursi avsattes 2013.

Mängder av poliser och militärer har sedan dess dödats i attacker och i februari 2018 inledde Egypten en offensiv för att slå ned upproret.

I det senaste jihadistiska angreppet, vid en armépostering i norra Sinai, dödades eller skadades sju soldater, uppgav militären i söndags. Även tio extremister dödades. En grupp med koppling till terrorrörelsen IS tog senare på sig ansvaret för attacken. (TT)

Offren för det nya coronaviruset i Kina fortsätter att bli fler. Det senaste dygnet har ytterligare 94 personer avlidit i Hubeiprovinsen, och den officiella dödssiffran överstiger 1 110 personer.

Antalet smittade i landet är nu uppe i över 44 200, sedan drygt 1 600 fler fall bekräftats i Hubeiprovinsen, enligt myndigheterna.

Viruset har fått namnet Covid-19 av Världshälsoorganisationen WHO, som betraktar viruset som "allmänhetens värsta fiende". (TT)

När nära 90 procent av valdistrikten i primärvalet i New Hampshire har räknats leder favoriten Bernie Sanders – men uppstickaren Pete Buttigieg nosar honom i nacken.

Samtidigt gör Amy Klobuchar ett skrällval – medan tidigare vicepresidenten Joe Biden ser ut att åka på ännu en rejäl smocka.

Annons

När de räknade rösterna började ticka in steg stämningen på Bernie Sanders, Pete Buttigiegs och Amy Klobuchars valvakor.

Bernie Sanders ser ut att få cirka 26 procent, tätt följd av Pete Buttigieg på drygt 24 procent. Amy Klobuchar skräller med att komma på tredje plats med nästan 20 procent av de räknade rösterna.

– Den här segern är början till slutet för Donald Trump, säger Bernie Sanders inför jublande anhängare på sin valvaka. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons