Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge.
Tre anhållna för grov misshandel i Malmö.
Publicerad 11 februari 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Polis och ambulanspersonal ryckte ut till Kristianstadsgatan på Möllevången i Malmö sent på måndagskvällen. Där ska en yngre man ha blivit misshandlad utomhus av flera män. Han har förts till sjukhus med ambulans.

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av och polisen förhör vittnen. Tre misstänkta personer har kunnat gripas i närheten.

Annons

Polisen larmades om händelsen klockan 23.17. Region Skåne uppger att mannen är i 20-årsåldern, men specificerar inte hur allvarliga hans skador är. Polisen meddelar att det handlar om sårskador i huvudet.

Brottsrubriceringen är grov misshandel och de tre gripna männen har anhållits efter förhör under natten.

Fem män har häktats misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, skriver Helsingborgs Dagblad.

– Vi har ingen uppfattning i nuläget om vad som var målet, säger åklagaren Anders Svensson till tidningen.

Det var sent i torsdags som polisen vid ett tillslag bland annat hittade sprängmedel i en lägenhet i Helsingborg. Sex personer som befann sig i lägenheten anhölls, en person har sedan dess släppts och är inte längre misstänkt. (TT)

Världen

Ett självmordsdåd har inträffat i Afghanistans huvudstad Kabul. Enligt ett vittne inträffade explosionen vid entrén nära utbildningsanläggningen Marshal Fahim.

Det finns civila offer, säger en talesperson för inrikesdepartementet till AFP. Ingen har tagit på sig ansvaret för dådet, som kommer efter närmare tre månader av relativt lugn i staden.

– Det var en stor explosion och vårt hus skakade. Vi hörde även skottlossning efteråt, säger Samiullah som bor i närheten. (TT)

Mer än 1 000 personer har dött i det nya coronaviruset och över 42 000 personer i 25 länder är smittade.

Världshälsoorganisationen WHO oroas nu över smitta som sprids av människor som inte varit i Kina. En brittisk man har smittat minst elva andra.

Annons

Den officiella dödssiffran är nu uppe i 1 016 personer. Det senaste dygnet har 108 människor dött av viruset, det är första gången som dödstalet under ett dygn varit tresiffrigt sedan viruset upptäcktes.

Kinesiska myndigheter har isolerat miljoner människor i stora städer, flera länder har stoppat resenärer från Kina och flygbolag har ställt in flyg för att hålla smittan borta. (TT)

Syrien står inför vad som kan bli den värsta humanitära krisen sedan 2011, varnar hjälporganisationer.

Den syriska regimen strider för att få bort de styrande rebellerna från Idlibprovinsen och nära 700 000 människor har flytt sedan december, enligt FN. Flyktingströmmen beskrivs som en av de största under kriget.

På senare tid har dessutom Turkiet ökat sin militära närvaro och på måndagen dödades drygt 100 syriska soldater av turkiska styrkor. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons