Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades

Polisen misstänker en ung man för mordbrand efter en brand i ett trähus i Karlskrona.

Blekinge

Räddningstjänst och ambulans larmades om en brand i ett hus på Björkholmen i Karlskrona strax före klockan 04 på tisdagen. När man kom fram till platsen var branden fullt utvecklad. En man i 20-årsåldern brännskadades och fick föras till sjukhus. Polisen meddelade senare att mannen har gripits, misstänkt för mordbrand.

Skåne

En man i 25-årsåldern har avlidit, efter att ha skottskadats i Kristianstad under måndagskvällen. Polisen fick in flera samtal om skottlossning i ett område på Långebro vid 22.30-tiden och samtidigt fick man in uppgifter om att en skadad man förts in till sjukhus med en privatbil. Ingen misstänkt har gripits.

Sverige

Någon form av detonation har inträffat vid en villa i Solna under natten mot tisdagen.

Skadorna var enligt polisen begränsade. Ett äldre par befann sig i bostaden, men ingen ska ha skadats vid händelsen.

– Eftersom det var en explosion så är bombteknikerna på plats för undersökning, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Det är oklart om det fanns någon hotbild mot villan. (TT)

Världen

Sex tchadiska soldater dödades och tio skadades när de överfölls vid Tchadsjön.

Armén skyller attacken på Boko Haram. Stabschefen Taher Erda säger att soldaterna patrullerade när de hamnade i ett bakhåll. En anonym källa säger att attacken skedde i ett område med högt gräs.

I flera månader har antalet attacker i området – i gränslandet mellan Tchad, Kamerun, Niger och Nigeria – intensifierats. Tchad har nyligen satt in 1 200 soldater i området. (TT)

USA:s president Donald Trump och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan pratade i telefon på måndagen.

I fokus under samtalet var situationen i Syrien och Libyen.

"De två ledarna diskuterade behovet av att avlägsna utländsk inblandning och behålla vapenvilan i Libyen. Ledarna var överens om att våldet som utförs i Idlib, Syrien, måste upphöra", säger Vita husets talesperson Judd Deere på Twitter.

Regeringstrogna styrkor har intensifierat försöker att återta den rebellhållna Idlibprovinsen i Syrien, vilket fått tusentals civila att fly mot turkiska gränsen.

Turkiet stödjer den FN-erkända regeringen i libyska Tripoli, medan Förenade Arabemiraten, Egypten och Ryssland stödjer krigsherren Khalifa Haftar. (TT)