1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Villa brann ner i Kallinge. Brand på balkong i Hässleholm.
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Räddningstjänst och ambulans kallades till en villabrand i Kallinge strax utanför Ronneby på natten till lördagen.

Larmet kom klockan 02.47 till SOS-Alarm. Villan är helt övertänd och räddningstjänsten hade inledningsvis fyra enheter på plats. En man boendes i villan anträffades utanför med lättare brännskador och fördes till sjukhus för kontroll. Inga fler personer skall vara boendes i villan.

Enligt räddningstjänsten kommer villan att brinna ner till grunden. Platsen kommer att spärras av för teknisk undersökning.

Skåne

Räddningstjänsten kallades på natten till lördagen till en lägenhet på Fredentorp i Hässleholm sedan en brand utbrutit på en balkong.

Klockan var strax efter halv två på natten till lördagen när det av oklar anledning började brinna på en balkong på tredje våning i ett flerfamiljshus på Fredentorp.

När räddningstjänsten kom till platsen brann det på balkongen och enligt SOS-Alarm kunde branden släckas snabbt. Inga personskador ska ha uppstått i samband med branden och SOS meddelade strax före klockan 02.45 att branden var släckt och att räddningstjänsten lämnat området.

Enligt polisen är branden inte anlagd utan uppkommen av oaktsamhet.

– I nuläget har vi rubricerat ärendet som allmänfarlig vårdslöshet, men vi har inga misstankar om att branden på något sätt skulle vara anlagd. Det vi tror är att detta är en ren olyckshändelse, säger Marielle Kamp, inre befäl vid Kristianstadspolisen.

Världen

Dödssiffran stiger efter den kraftiga jordbävningen i östra Turkiet. Minst 18 människor har bekräftats döda och siffran befaras stiga. Enligt myndigheterna har drygt 550 personer skadats, flera allvarligt.

Under tidiga natten letade räddningsarbetare efter 30 saknade i spillror efter rasade hus utanför staden Elazig.

Det kraftiga skalvet inträffade strax före klockan 19 på fredagskvällen och följdes av över 60 efterskalv. (TT)

Tre personer har testat positivt för coronaviruset i Frankrike. Det är de första smittorna som upptäckts och bekräftats i Europa hittills. Även Australien och Malaysia har nu fått sina första konstaterade fall av viruset.

Hittills har minst 41 personer avlidit till följd av smittan. Kina har utökat reseförbudet till flera städer och nu har totalt 56 miljoner invånare isolerats. (TT)

Tre små barn har hittats döda i ett radhus i en ort i utkanten av Irlands huvudstad Dublin, rapporterar irländska medier.

Det rör sig om två pojkar och en flicka, som alla var under tio år gamla. Det framgår inte hur länge de varit döda och den irländska polisen säger att det ännu inte har kunnat förklaras hur de dött.

Polisen larmades vid sjutiden på fredagskvällen, lokal tid. När de kom fram till bostaden fann de en 40-årig kvinna som befann sig utanför byggnaden. Hon tros vara barnens mamma och har förts till sjukhus får något slags vård.

Polisen har inlett en preliminär brottsutredning och hoppas kunna prata med kvinnan under helgen för att få svar om vad som har inträffat.

Bostaden har spärrats av. Den ligger i det mindre samhället Newcastle i den västra utkanten av Dublin. (TT)

Läs mer

Brott

Rånoffren berättar – minut för minut

Anställda pistolhotades – sjuk man blev slagen med kolven

Coronasmitta i Blekinge

Ingen covidökning trots turistströmmar

”Folk tar ansvar och undviker att trängas, i alla fall här i Blekinge”

Karlskrona

Brand i bil på E22 – ”stor påverkan”

Räddningstjänst på väg till platsen

Ledare

Gödsla mer för klimatet

Konventionellt jordbruk ger större skördar, men inte nödvändigtvis högre klimatutsläpp.

Karlskrona

Klart: Ny chef för förvaltningen utsedd

Tillträder tjänsten i höst

Vård

Corona satte fart på digitala revolutionen

Vårdcentral erbjuder digital vård 18 timmar om dygnet