Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan några större nyhetshändelser i Blekinge.

Sverige

En man i 40-årsåldern avled av sina skador han ådrog sig i en trafikolycka vid länsväg 153 vid Smålandsstenar i Gislaveds kommun.

Mannen, som körde motorcykel, kom enligt polisen av okänd anledning över på fel körfält i en kurva, och krockade med en mötande personbil. Olyckan inträffade vid 01.40. Mannen fördes svårt skadad till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Föraren till bilen chockades vid händelsen och misstänks inte för något brott.

Anhöriga till mc-föraren är underrättade. (TT)

En man har gripits, misstänkt för att ha våldtagit en kvinna utomhus i Malmö under fredagskvällen. Polisen beskriver kvinnan som väldigt chockad.

Polisen fick larmet om händelsen strax innan klockan 23 vid Almtorget. På plats kunde polisen ta "en hel del vittnesuppgifter".

– Efter en spaningsinsats, och lite polisiär tur får man väl säga, så lyckades vi hitta en misstänkt gärningsman, säger Andreas Hulting vid polisen. (TT)

Världen

Flygplanstillverkaren Boeing har upptäckt ett nytt fel i mjukvaran på sin olycksdrabbade flygplansmodell 737 Max.

Modellen har flygförbud sedan tio månader efter det att 346 människor omkommit i två flygolyckor med planet. Ett fel i planets mjukvara har sedan dess kopplats till olyckorna.

Boeing hoppas kunna åtgärda det nya felet snarast och tror inte att det ska fördröja processen med att få planet i trafik igen, skriver bolaget i ett meddelande. (TT)

Antalet personer som smittats av det mystiska sars-liknande virus som sprids i Kina kan vara betydligt fler än landets myndigheter meddelat.

Än så länge har 41 sjukdomsfall rapporterats i Kina, enligt landets myndigheter. Två personer har avlidit i lungsjukdomen.

Centrum för global analys av infektionssjukdomar (MRC) vid Imperial College i London uppskattar att minst 1 723 personer hade smittats i Wuhan fram till och med den 12 januari, baserat på resenärssiffror från Wuhans flygplats och modeller för sjukdomsutbrott. Institutionen ger bland annat råd till Världshälsoorganisationen (WHO).

Hittills har tre sjukdomsfall registrerats utanför Kina, två i Thailand och ett i Japan. (TT)