Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter ,
Foto: Johan Nilsson/TT

Avbrutet rånförsök i Sölvesborg på kvällen.

Ung man avliden i trafikolycka i Knislinge norr om Kristianstad.

Blekinge

Vid 20-tiden på tisdagskvällen utsattes en restaurang vid Köpmansgatan i centrala Sölvesborg för ett rånförsök.

– Tre maskerade män sprang in på en restaurang. Men de vände i stort sett i entrén, säger Michael Hesselberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Vet du varför de vände?

– Ingen aning. De kanske tyckte att det var för mycket folk där inne. Vi har inga direkta signalement än tre mörkklädda maskerade.

Händelsen rubriceras som försök till rån. Polisen tar gärna emot tips om händelsen.

Skåne

En man i 20-årsåldern har avlidit efter en singelolycka i närheten av Knislinge på tisdagskvällen.

Klockan 21.40 på tisdagskvällen larmades räddningstjänst, ambulanspersonal och polis till Norups väg, lite söder om Knislinge, där det har skett en singelolycka.

– En personbil har av okänd anledning kört av vägen och voltat utanför vägen, på fältet, säger Micael Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Tre personer, så många som ska ha färdats i bilen, uppgavs vara skadade. Ingen av dem ska ha suttit fastklämd i fordonet när räddningsstyrkorna kom på plats.

– Någon var utanför bilen och det kan ha varit någon kvar i, säger Micael Svensson. Flera ambulanser, i alla fall tre, var på plats.

Alla de tre inblandade personerna fördes sedan till sjukhus med ambulans.

Polisen meddelade senare att en man i 20-årsåldern avlidit. Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

En anmälan om trafikolycka har gjorts och polisen kommer att utreda händelsen.

Sverige

En man i 40-årsåldern är förd till sjukhus med allvarliga skador efter en skottlossning i Skogås, i Huddinge kommun, söder om Stockholm.

En man har gripits och är skäligen misstänkt för brottet.

– Han greps i närområdet, men vi kan inte kommentera i nuläget om fler än inblandade, säger polisens presstalesperson Per Fahlström till TT.

– Dörrknackning och förhör av vittnen ska göras nu för att få veta mer om vad som har hänt, säger Per Fahlström.

Polisen fick larm om skottlossning vid 22-tiden på tisdagen.

– Vi fick in samtal från flera inringare om en skottskadad person, säger Per Fahlström..

Mannen hittades utomhus. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning.

En förundersökning gällande försök till mord är inledd. (TT)

Flera kor har blivit innebrända i en brand på en gård utanför Linköping.

Larmet om branden på naturbruksgymnasiet i Vreta kom 03.32 då ett automatiskt brandlarm gått. Det brann kraftigt i flera byggnader och ett tjugotal brandmän jobbade med att bekämpa elden.

Enligt uppgift till polisen fanns 123 nötkreatur i en av byggnaderna och alla blev innebrända.

– Vi försökte rädda djuren men på grund av hur vindarna ligger gick det tyvärr inte att rädda alla, säger Stefan Hagdahl, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland, till TT.

Rökutvecklingen vid branden var kraftig och de boende i området uppmanades att hålla sig inne och stänga, dörrar, fönster och ventilation.

Strax före klockan sju var branden under kontroll.

– Vi kommer att försöka avveckla på platsen, säger Stefan Hagdahl.

Det är oklart hur branden uppstått. (TT)

Världen

Ett passagerarplan på väg mot Shanghai fick motorproblem direkt efter start i Los Angeles och tvingades dumpa en stor del av sitt bränsle innan det nödlandade.

Det gick inte bättre än att bränslet till stor del föll över en skola, där flera elever och anställda fick det på sig. 20 barn och ett dussin vuxna fick behandlas för hudskador och andningsbesvär, ingen är livshotande skadad.

Planet kunde landa utan problem och inga personer ombord skadades. (TT)

Grå brandrök låg tung över Melbourne under onsdagsmorgonen. Ett efterlängtat lågtryck rensade luften något, men kom också med varningar för översvämningar.

Melbournes räddningstjänst fick under tidiga onsdagen över hundra samtal om att invånare hade andningssvårigheter – 75 procent mer än det normala.

Stadens flygplats fick stänga en startbana, vilket ledde till förseningar, och tennisspelarna som kvalar till Australian Open kunde under morgonen inte spela.

Under eftermiddagen förbättrades luftkvaliteten, men till priset av kraftigt regn och varningar för nya svårigheter över stora delar av delstaten Victoria. (TT)