Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter ,
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan några större nyhetshändelser i Blekinge. I Kristianstad har två män blivit knivskurna på kort tid.

Skåne

En man är livshotande skadad efter att ha utsatts för en misstänkt knivskärning i Kristianstad.

Mannen tog sig själv till sjukhus där han nu får vård.

– Vi arbetar nu med att försöka ta reda på var och hur det här har hänt. I första hand försöker vi lokalisera en brottsplats, säger Jimmy Modin , presstalesperson för polisen i region Syd.

Händelsen under natten till söndag utreds som misstänkt mordförsök.

Ytterligare en man i Kristianstad vårdas för skador som tyder på knivvåld. Även han tog sig själv till sjukhus. Polisen har inga uppgifter om hur allvarligt skadad mannen är.

– Vi kommer såklart att utreda om det finns något samband, även om det skiljer en del i tid. Men det är för tidigt att uttala sig om just nu, säger Jimmy Modin. (TT)

Sverige

Branden i en industribyggnad i Södertälje kommun var vid 07-tiden ännu inte helt släckt, men under kontroll, uppger räddningstjänsten.

– Läget är bra. Vi håller på att avveckla våra resurser, säger Per Tillander, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

– Vi går in i ett eftersläckningsskede, det är lite glödhärdar som man måste jobba lite längre med.

Räddningstjänsten larmades klockan 01.40 natten mot söndag efter en explosion i byggnaden, rapporterar Länstidningen Södertälje.

Det är en mindre del av byggnaden som skadats, enligt räddningstjänsten.

Ingen person är skadad. Hur branden startade är okänt. (TT)

Världen

En brandman i delstaten Victoria omkom när han försökte släcka en brand i East Gippsland. Sammanlagt har nu 28 personer dött i samband med bränderna i Australien sedan september i fjol.

Väderförhållandena i området var på söndagen förhållandevis gynnsamma, men räddningstjänstchefen i Victoria, Andrew Crisp, varnar för att faran långt ifrån är över.

– Det här kommer att hålla på till åtminstone slutet av mars, säger han enligt SBS. (TT)

USA:s president Donald Trump varnar Iran för att slå ner hårt mot de i landet som protesterar mot Irans nedskjutning av det ukrainska passagerarplanet.

I en serie tweetar på såväl engelska som persiska uppmanar han regeringen att tillåta människorättsorganisationer att övervaka demonstrationerna, och hälsar demonstranterna att USA står bakom dem.

Enligt den halvstatiga nyhetsbyrån Fars deltog mellan 700 och 1 000 personer i en demonstration i Teheran. (TT)