Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter ,
Foto: Johan Nilsson/TT

En bilförare misstänks för flera brott efter en singelolycka på E22 i Sölvesborgs kommun.

Blekinge

En polispatrull som körde på E22 ska ha mött en personbil som färdades i fel riktning i höjd med Ysane. Bilen körde därefter in i mitträcket, strax före klockan 05 på lördagen, vid Norje. Föraren misstänks nu bland annat för rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Sverige

En tonårspojke har dödats i ett bostadsområde utanför Uppsala. En annan tonårspojke är gripen misstänkt för mord.

Polisen larmades vid 20.30-tiden på fredagen. Pojken hittades liggande på marken utomhus med svåra skador. Han fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

En misstänkt gärningsman greps i närheten av den misstänka brottsplatsen. Han nekar till brottsanklagelser.

– Det är unga killar. Jag vill inte gå in på exakt ålder, men båda är över 15 år, säger jourhavande förundersökningsledare Christopher Envall till Aftonbladet.

Enligt polisen söker man inte efter fler gärningspersoner.

En förundersökning om mord är inledd och platsen är avspärrad för teknisk undersökning. (TT)

Världen

Omans sultan Qaboos bin Said al-Said har avlidit, 79 år gammal, uppger statlig tv samtidigt som tre dagars landsorg utropades.

Sultan Qaboos var statschef i Oman sedan han den 23 juli 1970 avsatte sin far och efterträdde honom som sultan. Han var efter Storbritanniens drottning Elizabeth och Bruneis sultan Hassanal Bolkiah den statschef i världen som suttit längst vid tronen.

Sultan Qaboos har inga barn och hade inte utsett någon efterträdare. (TT)

FN:s säkerhetsråd har röstat igenom en förlängning av tillståndet för gränsöverskridande hjälp till det krigsdrabbade Syrien.

Hjälpen är en viktig livlina för miljontals syrier, men hotades att skäras av. En kompromiss efter ett ryskt förslag innebär att hjälp kan föras in från Turkiet via två övergångar, mot tidigare två, och bara i sex månader.

Ryssland hotade med ett veto mot all gränsöverskridande hjälp om landet inte fick igenom sina krav. Landet avstod tillsammans med Kina från att rösta för resolutionen. Det gjorde även USA och Storbritannien, i protest mot att den blev urvattnad. Övriga elva medlemmar röstade för den. (TT)