Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En person till sjukhus efter krock på E22 vid Ronneby. Bråk i butik i samma kommun.

Blekinge

Strax efter klockan 23 på söndagskvällen kom larm om en trafikolycka på E22 i höjd med trafikplats Ronneby väst. Två bilar ska ha kolliderat och totalt fem personer var inblandade.

Olyckan har skett i östlig riktning på E22. Räddningstjänst från Bräkne-Hoby och Ronneby, ambulanspersonal samt polis skickades till platsen.

– Det är totalstopp i båda riktningarna, sade Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i region syd, inledningsvis.

Vägen kunde sedan öppnas.

– Efter rensning av vägbanan, tre stolpar i mitträcket gick sönder, säger Kent Hoff, insatsledare vid Räddningstjänsten östra Blekinge.

En person fördes till sjukhus med ambulans, enligt SOS Alarms händelseinformation. Det ska inte vara några allvarliga skador, enligt polisen som misstänker att det ena bilföraren kört ut när hen hade stopplikt varpå den andra bilen åkt in i den första.

Vid 19.30-tiden på söndagskvällen ska det ha blivit bråk i en butik i Ronneby kommun.

– En man går in och ska ta tillbaka en skuld. Då blir det en konflikt och det uppstår ett bråk mellan honom och några andra i den butiken, säger Jonatan Hillborg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Mannen ska även ha haft med sig en person när han träffade butiksägaren.

En man i 30-årsåldern behövde vård, men kunde ta sig till sjukvården på egen hand.

Ingen person är gripen på måndagsmorgonen.

– Däremot finns det misstänkta, säger Hillborg då.

Ingen pengar ska ha utväxlats vid händelsen, enligt honom.

Världen

Minst 17 människor från fyra olika familjer har mist livet efter att ha blivit begravda i rasmassorna från en mur som kollapsat i en by i södra Indien.

Den runt sex meter höga muren rasade samman på måndag morgon efter kraftiga regn som slagit mot delstaten Tamil Nadu. Två barn finns bland de omkomna, enligt polisen.

Det är vanligt att byggnader, som ofta är dåligt konstruerade och underhållna, rasar under regnperioderna i Indien. I juli omkom 30 personer när en mur föll ihop i Mumbai. (TT)

Minst 14 personer dödades i en attack mot en kyrka i östra Burkina Faso på söndagsmorgonen. Attacken skedde enligt det afrikanska landets säkerhetsstyrkor i samma område som flera dödliga angrepp med islamistiska förtecken ägt rum det senaste året.

Offren deltog i en gudstjänst i en protestantisk kyrka i orten Hantoukoura nära gränsen mot Niger och enligt vittnen var det cirka tio "kraftigt beväpnade individer" som genomförde attacken.

Burkina Faso utsätts återkommande för attacker. Väpnade islamistgrupper som härjar i flera länder i regionen i stort har spillt över Burkina Fasos gränser. Hundratals civila har dödats och tiotusentals har tvingats på flykt i år. (TT)

Tre räddningsarbetare har omkommit när den helikopter de befann sig ombord på störtade nära Marseille i södra Frankrike.

Helikoptern, av typen EC145, var på räddningsuppdrag för att undsätta drabbade människor och spana i den översvämningsdrabbade Var-regionen. De tre hittades döda vid klockan 01.30 nära staden Rove.

En utredning har inletts för att utreda orsaken till olyckan, meddelar inrikesdepartementet.

Två personer omkom i helgen i översvämningarna på franska Rivieran, som orsakats av omfattande regn. Helgen före omkom sex människor.

Vädret har orsakat stora störningar i trafiken och flera kultur- och sportevenemang har fått ställas in. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.