Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Handgranat mot barnfamilj – tre åtalas

Brott • Publicerad 1 april 2022
Polisen undersöker bostaden i Rotebro där en handgranat exploderade hemma hos en trebarnsfamilj. Arkivbild.
Polisen undersöker bostaden i Rotebro där en handgranat exploderade hemma hos en trebarnsfamilj. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

En handgranat kastades in genom "fel" fönster i en lägenhet i Rotebro norr om Stockholm. En kvinna skadades svårt då granaten detonerade hemma hos en sovande trebarnsfamilj i september förra året.

Nu åtalas två män i 25-årsåldern för bland annat mordförsök, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Annons

Tre barn – 3, 5 och 14 år gamla – klarade sig enligt polisen mirakulöst, då explosionen skapade stor förödelse i lägenheten. Enligt åtalet var handgranaten riktad mot en man som bodde i en lägenhet på övervåningen i huset.

En tredje misstänkt man åtalas även för penningtvättsbrott. Alla tre misstänkta i målet åtalas dessutom för allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, skriver Dagens Nyheter.

Enligt åtalet hänger dådet ihop med flera våldshändelser som inträffade kort inpå varandra. En termosbomb detonerade i ett flerfamiljshus i Upplands Väsby dagen innan handgranaten kastades. Ingen person skadades. Några dagar senare skedde två skjutningar mot fastigheter i Upplands Väsby och Sollentuna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons