Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Halv miljon nya jobb i USA – börsen backade

Börs • Publicerad 3 februari 2023
Bred nedgång på Wall Street – alla de elva branschindexen gick ned. Arkivbild.
Bred nedgång på Wall Street – alla de elva branschindexen gick ned. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP-TT

Ledande index på de amerikanska börserna föll kraftigt i inledningen av fredagens handel sedan regeringens sysselsättningsstatistik presenterats. Kurserna återhämtade sig mitt på dagen – bara för att åter backa inför stängning.

Jobbrapporten visade att över en halv miljon nya arbeten skapades förra månaden, vilket var betydligt fler än analytikerna hade räknat med. Investerarna befarar att det leder till att centralbanken fortsätter höja styrräntan "mer och under en längre tid".

Annons

Dessutom redovisade på torsdagen några av de tyngsta bolaget på Wall Street sina kvartalsrapporter, där vinsterna var lägre än analytikerna hade spått.

Det breda S&P 500-indexet backade 1,0 procent på fredagen, Dow Jones industriindex tappade 0,4 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex gick ned 1,6 procent.

Räknat på hela den gångna veckan steg S&P 500 1,6 procent och Nasdaq 3,3 procent, medan Dow Jones backade 0,2 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons