Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Halsband skulle skydda mot 5G – är radioaktiva

Holland • Publicerad 18 december 2021
En radiomast i Tyskland, som används för 5G-nätverk. Arkivbild.Foto: Michael Probst

Halsband som påstods skydda mot strålning från 5G-mobilnät visade sig vara radioaktiva, skriver BBC. Den nederländska myndigheten för kärnsäkerhet och strålskydd, ANVS, varnar för sammanlagt tio produkter som utgav en skadlig radioaktiv strålning.

"Använd dem inte mer. Lägg undan dem i säkerhet och vänta på instruktioner för hur de ska hanteras", skriver strålskyddsmyndigheten i sin information.

Annons

Bland produkterna finns en "energirustning" i form av en sovmask, samt halsband och armband. Även ett armband för barn, kallat "Magnetix wellness", har visat sig avge farlig strålning. ANVS har publicerat en lista som varnar för produkterna på sin hemsida.

Enligt WHO är 5G-nätet säkert, och skiljer sig inte från 3G eller 4G-frekvenserna. Men skeptiker hävdar att 5G-masterna sprider skadlig strålning och somliga hävdar också att de sprider corona.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons