Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man gripen misstänkt för grov mordbrand

Branden i ett gruppboende i Östra Husby i Norrköpings kommun misstänks vara anlagd. En man har gripits av polis misstänkt för grov mordbrand.
Brand • Publicerad 21 september 2021
Räddningstjänsten jobbar med att släcka en brand i ett gruppboende. Arkivbild.
Räddningstjänsten jobbar med att släcka en brand i ett gruppboende. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Larmet kom klockan 06.22. Branden startade i en lägenhet på andra våningen och spred sig till vinden i byggnaden. Räddningstjänsten konstaterade på platsen att ingen människa fanns kvar i byggnaden.

Vid 9-tiden gick polisen ut med att en man i 30-årsåldern gripits misstänkt för grov mordbrand.

Annons

– Det finns indikationer som gör att vi misstänker att den här branden är anlagd. Personen har gripits och tagits in för förhör, sedan får åklagaren ta ställning till om han ska åtalas, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson polisregion Öst.

Polisen har pratat med personal och boende på gruppboendet, men vill inte kommentera om den misstänkte bor där.

– Vilka kopplingar den här personen har eller inte har kommenterar vi inte i nuläget. Vi tänker på den personliga integriteten, säger Dennis Johansson Strömberg.

Utredningen fortsätter på brandplatsen när temperaturen tillåter.

– Det väldigt varmt på platsen. När det går ska vi spärra av för att göra en kriminalteknisk utredning för att få en klarare bild av vad som inträffat, säger Dennis Johansson Strömberg.

Boende i närområdet har varnats för röken och uppmanats av räddningstjänsten att gå inomhus och stänga fönster och ventilation.

– Det är inte på något sätt några farliga ämnen. Men brandrök är aldrig hälsosamt, säger Lennart Ågren, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Götaland.

Byggnaden är en villa som rymmer ett gruppboende med fem lägenheter för personer som behöver särskilt stöd enligt lagen om stöd och service (LSS).

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons