Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

"Grävlingspistol" gav två års fängelse

Brott • Publicerad 10 november 2022
Mannen påstod att han skulle skjuta en grävling med pistolen. Arkivbild.
Mannen påstod att han skulle skjuta en grävling med pistolen. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

En man i 30-årsåldern i norra Värmland döms till fängelse i två år och en månad för grovt vapenbrott, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

Detta efter att polisen hittat en halvautomatisk pistol, med tillhörande ammunition, som mannen saknade licens för i samband med en husrannsakan. Han påstod att han hade lånat vapnet för att skydda sin katt mot en grävling och att han, utan lycka, försökt lämna tillbaka det till ägaren.

Annons

Vapnet låg öppet i hemmet. Mannen uppgav att han brukade förvara det i murstocken, men att han i dagarna före husrannsakan hört grävlingen skrika.

I samma hem bodde personer med missbruksproblem och mannen själv döms även för narkotikabrott, efter att man hittat flera olika sorters droger i hemmet. Bland annat kokain och egenodlad cannabis.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons