GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Gotländsk restaurang prisas i EU

EU • Publicerad 23 september 2022
EU:s jordbrukskommissionär Janusz Wojciechowski. Arkivfoto.
EU:s jordbrukskommissionär Janusz Wojciechowski. Arkivfoto.Foto: Christian Hartmann/AP/TT

Restaurangen Lilla Bjers i Västerhejde på Gotland får pris av EU som "bästa ekologiska restaurang" 2022.

Gården och restaurangen, sju kilometer söder om Visby, är en av dem som prisas i olika kategorier vid EU:s första "organic awards" på fredagen.

"Jag imponeras av alla historier bakom pristagarna. Det handlar om personer, organisationer och institutioner som är otroligt engagerade, som har stöttat ekologisk produktion långt innan det blev populärt, ofta under svåra omständigheter", konstaterar EU:s jordbrukskommissionär Janusz Wojciechowski i ett pressmeddelande.

Övriga pristagare är exempelvis spanska svampodlaren Nazaret Mateos Álvarez som får pris som årets kvinnliga ekologiska odlare i EU och byn Seeham, strax norr om Salzburg, som prisas som årets ekologiska ort.

De nyinstiftade ekopriserna är till för att öka uppmärksamheten kring ekologiskt odlande. Några prissummor delas inte ut.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.