Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Göteborgare föreslås bli SSU:s nya ordförande

Politik • Publicerad 9 juli 2021
Amalia Rud Pedersen, till höger, var förbundsordförande för SSU i Göteborg 2016 när bilden togs.Foto: Frida Winter/TT

Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU:s valberedning har föreslagit Amalia Rud Pedersen och Diyar Cicek till förbundsordförande, respektive förbundssekreterare.

Amalia Rud Pedersen, 28 år, har lokalpolitiska uppdrag i Göteborg stad och har suttit i SSU:s förbundsstyrelse sedan 2019. Hon har tidigare varit SSU-ordförande i Göteborg.

Annons

"Om kongressen skulle välja mig ser jag fram emot att jobba vidare med demokratiseringen av SSU, och se till att vi blir Sveriges största lokalpolitiska ungdomsförbund", säger Amalia Rud Pedersen enligt ett pressutskick.

26-åriga Lisa Nåbo från Östergötland har meddelat att hon trots valberedningens förslag kommer att fortsätta kandidera till posten, när förbundet i augusti ska välja efterträdaren till avgående Philip Botström.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons