Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Pernilla Berghé: Godmorgon! Tillbaka till rötterna

Pernilla BerghéSkicka e-post
Publicerad 16 september 2021
Pernilla Berghé
Detta är en personligt skriven text i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I början på 1990-talet klev jag in på BLT:s redaktion som sommarvikarie. Sen blev jag kvar. Efter några år som reporter jobbade jag i tio år på vår redigering, mest kvällstid. När nyhetschefer, reportrar och fotografer gått hem så ritade vi tidning, för att den skulle gå i tryck kring midnatt. Text och bild, sida vid sida, med lockande rubriker. Varje dag skulle ”pusslet” gå ihop.

De senaste 15 åren har jag inte gjort tidning. Jag har istället rekryterat och anställt andra personer som har gjort tidning. Jag kan inte gissa hur många praktikanter och vikarier som har passerat min granskande blick under årens lopp. Varje sommar är det 10-15 sommarvikarier som ska rekryteras, så det blir ett stort gäng med åren. Det bästa med mitt jobb har varit att lära känna nya talangfulla journalister och bidra till att ge dem en schysst start i yrkeslivet.

Annons

Från och med måndag 20 september blir det tillbaka till rötterna för min del. Efter 15 år som personalredaktör (HR-ansvarig på redaktionen) så ska jag börja rita tidning igen. Inte på kvällstid längre förvisso, men jag ska ändå ge papperstidningen all den kärlek den förtjänar.

Jag gillar pulsen på vår webb, men det är härligt stillsamt i en papperstidning i jämförelse. Eller som min äldsta dotter sa för en tid sedan: ”Jag gillar när någon har gjort valet åt mig”.

Annons
Annons
Annons
Annons