Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Gäng jagade annat gäng – hade slagträn och knivar

Strax efter klockan 18 på onsdagskvällen larmades polis om en händelse i Bromölla. Flera personer uppges ha jagats av ett maskerat gäng beväpnat med slagträn och knivar.
Bromölla/Karlshamn • Publicerad 23 januari 2020 • Uppdaterad 24 januari 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Ett gäng jagar ett annat gäng. Det talas om tillhyggen, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region syd.

Det jagade gänget ska sedan ha hoppat på tåget mot Sölvesborg från Bromölla.

Annons

– Vi skickar ut flera patruller på detta och får kontakt med en målsägande som berättar att han åker till slutdestination Karlshamn, säger Olsson.

Där mötte polis upp mannen, som är i 20-årsåldern, och tog upp en anmälan om misstänkt rån. Det visade sig sedan inte handla om något rån, utan om att personen ska ha tappat sin telefon när han sprang.

Händelsen rubriceras i stället som olaga hot. Den drabbade personen säger till polisen att han inte vet vilka det var som jagade honom.

– Det är något som inte stämmer här. Okända personer börjar inte jaga någon utan att finns någon bakgrund, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons