Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fyra pojkar till sjukhus efter kemikalieolycka

Fyra pojkar mellan 13 och 15 år har förts till sjukhus med ambulans efter en olycka med kemikalier vid en skola utanför Kalmar. En av eleverna vårdas för svåra skador på intensivvårdsavdelning.
Olyckor • Publicerad 15 november 2022
Fyra elever har förts till sjukhus efter en olycka vid en skola utanför Kalmar. Arkivbild.
Fyra elever har förts till sjukhus efter en olycka vid en skola utanför Kalmar. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Det var vid 13.30-tiden på tisdagen som larmet inkom till polisen. Enligt polisens presstalesperson Rickard Lundqvist inträffade olyckan i samband med någon form av hantering av kemikalier.

– Vi har haft en patrull på plats. Den patrullen har begett sig till sjukhuset där det ska hållas förhör med de fyra eleverna. Jag utgår från att de har pratat med eventuella vittnen och någon som är ansvarig på skolan, säger han.

Annons

Enligt Region Kalmar vårdas en av pojkarna för svåra skador på intensivvårdsavdelning. Två skadades lindrigt och är inlagda på en vårdavdelning. Den fjärde pojken behövde inte bli inlagd.

Barometern har varit i kontakt med skolans biträdande rektor, Ulf Nilsson, som uppger att det rör sig om någon form av blandning av kaustiksoda, vatten och någon metall.

Enligt honom inträffade olyckan utanför skolans område.

– De hade varit nere vid Ica-affären på rasten och köpt kaustiksoda och skulle tillverka något de sett på Youtube. Men det var ingen bra blandning, utan det har skvätt upp i ansiktet på dem. Och kaustiksoda är ju frätande, säger Ulf Nilsson till Barometern.

Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons