Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

FSB-byggnad nära ukrainska gränsen i lågor

En kraftig brand bröt på torsdagen ut i en byggnad tillhörande den ryska säkerhetstjänsten FSB nära den ukrainska gränsen.
Ryssland • Publicerad 16 mars 2023
Rök stiger från FSB-byggnaden i Rostov-na-Donu i sydvästra Ryssland.
Rök stiger från FSB-byggnaden i Rostov-na-Donu i sydvästra Ryssland.Foto: AP/TT

Enligt ryska statliga medier har en person omkommit och ytterligare två skadats i branden i staden Rostov-na-Donu, som ligger drygt tolv mil från Ukraina. På bilder och videoklipp i sociala medier ses öppna lågor sluka byggnaden och svarta rökpelare stiga mot himlen.

Belarusiska Nexta rapporterar att lokalinvånare hörde en eller flera explosioner innan branden bröt ut. Lokala medier skrev tidigt att branden orsakades av en ammunitionsexplosion i en lagerlokal, men den regionala guvernören hävdade senare att eldsvådan berodde på en kortslutning.

Annons

Enligt BBC har det skett en rad brandattentat mot ryska regeringsbyggnader sedan den fullskaliga invasionen av Ukraina, bland annat mot värvnings- och inkallelsekontor.

Rostov-na-Donu ligger i sydvästra Ryssland nära ukrainska Luhansk och Donetsk, drygt tre mil från Svarta havs-bihavet Azovska sjön.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons