Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Frivården inför säkerhetskontroller

Brott • Publicerad 1 november 2022
Larmbåge på häkte. Sådana ska nu användas även i frivården. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Frivården i Stockholm är först ut i landet med att börja med säkerhetskontroller på sitt kontor, meddelar Kriminalvården på sin hemsida.

Kontrollen består i att den som ska in på kontoret behöver passera en larmbåge, liknande de som finns på flygplatser. Även kroppsvision och undersökning av väskor kan förekomma.

Annons

"Det är en efterlängtad säkerhetshöjande åtgärd, som ökar tryggheten och säkerheten för både vår personal att utföra sitt samhällsviktiga och brottsförebyggande arbete, och för våra klienter. De ska också känna sig trygga när de är i våra lokaler", säger Göran Törnblom, frivårdschef för Stockholm stad.

Lagen om att att höja säkerheten på frivårdens kontor runt om i Sverige har varit i kraft sedan våren 2021, men förutsättningarna i lokalerna har inte varit på plats förrän nu.

Fler kontor kommer att få säkerhetskontroller installerade under 2023.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons