1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fritt fram för sport-tv

Nyheter • Publicerad 14 januari 2002

n n Det blir ett fantastiskt sportår i år.

OS och fotbolls-VM. Och redan nu, om bara några dagar faktiskt, handbolls-EM.

Måtte influensan vänta precis lika många dagar innan den slår sina klor lagom hårt om mig.

(Ursäkta, men vad sa munnen...)

Sportsändningar i tv har sina för- och nackdelar. För dig som vill se är det bara fördelar.

Det är de som inte vill se som är nackdelen.

Därför måste du vara smart och börja din "uppladdning" redan nu. Ett OS, VM och EM kräver ordentlig förberedelse.

Tips till sportintresserad kvinna med ointresserad man:

- Köp honom en byggsats, givetvis med många delar. Det finns ett barn i varje man och det kommer komma fram, jag lovar. Glöm bara inte berömma honom när han har byggt färdigt.

- Säg att du har mens. Då är det fritt fram att rya åt honom när han försöker lägga beslag på fjärrkontrollen. Fungerar vanligtvis bara i en vecka, men vissa män går att lura längre.

- Sätt igång renoveringen av köket någon dag innan härligheten börjar på tv. Gör ganska snart ett fel med flit (måla på fel ställe, klistra upp tapetbården på kylen) och bli förpassad så långt från renoveringen det bara är möjligt = soffan. Här uppstår en extra bonus, eftersom köket är en byggarbetsplats behöver ingen laga mat = hämtmat.

- Smickra. Älskling, du är så lik Ljubomir Vranjes när han hoppar. Har du sett? Nej, vänta nu kommer det snart igen...

- Ge honom en egen tv, med surroundsystem och DVD och alla hans favoritfilmer. Okej, det kostar, men kommer garanterat hålla honom ur vägen. Under tiden får du ha den gamla, helt fungerande, tv:n för dig själv.

- Studerar du? Hävda att du fått i läxa att räkna ut hållfastheten i en boll. Och för att förstå uppgiften måste du studera bollens uppförande.

Om situationen är den motsatta:

- Gör slut och ta tillbaka henne efter OS. Tämligen riskfritt eftersom överskottet av män sitter likt du, klistrade vid tv:n. Risken för att hon ska träffa någon annan är alltså inte överhängande. Detta är dock beroende på hur etablerat ert förhållande är, har ni till exempel hus eller tre barn tillsammans vore det smartare att ta till en annan åtgärd.

- Har du en såpatokig fru, räkna ut hur många minuter hon ägnar under ett år till att titta på Rederiet, Skilda lögner och Vita världar... Så fort hon anmärker "måste du titta på sport igen", konfronterar du henne med hennes tusentals såpaminuter. Du kommer g-a-r-a-n-t-e-r-a-t inte upp i samma tid.

- Hävda att du sett er granne i publiken. Då kommer hon slå sig ner i soffan för att se vad i all sin dar Pias man gör i Salt Lake City utan Pia - för hon var ju på Konsum och handlade i går. Nackdelen är att hon kommer älta detta tills Pias man dyker upp i bild igen, men det är smällar du får ta.

- Gör en deal. "Jag lovar gå ut med soporna i ett helt år och jag får titta på det här i lugn och ro." Men missköter du dig ligger fotbolls-VM risigt till...

När ni sedan sitter där i er soffa och njuter, glöm inte vem det var som tipsade er.

Annelie Henrysson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.