1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fries kan bli kryssad till riksdagen

Han stod längst ner på Socialdemokraternas riksdagslista med 24 namn över sig. Björn Fries har chans att via personval ta sig in i riksdagen.
Nyheter • Publicerad 21 september 2010
Foto: Bengt Pettersson

När 46 av 100 valdistrikt i går var räknade hade Björn Fries fått 1 827 röster, 9,99 procent av personrösterna.

En politiker som får mer än 8 procent av personrösterna får automatiskt en plats i riksdagen. Men i går kväll, när främst rösterna från Karlskrona var räknade, ville Fries inte ta ut någon seger i förskott.

– Det är mycket kvar och resten av länet ska räknas med också. Men jag är glad att så många i Karlskrona har kryssat mig. Jag vet inte riktigt vad det beror på. Jag har ju inte gjort speciellt mycket här inför valet. Det känns i alla fall skönt så här mitt i kaoset som råder för Socialdemokraterna, säger han.

Uppdatering 100921 15.05:

Nu är 81 distrikt av 100 räknade och Björn Fries är fortfarande den mest kryssade socialdemokraten i Blekinge. Men 2 421 kryss, som han har fått hittills, räcker inte till gränsen på 8 procent. Just nu har Björn Fries 7,66 procent.

Johanna Spogardh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.