1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Från egen ö till fyrvaktarbostad

Camping, bed & breakfast, stuga, spa eller hotell.
Möjligheterna att bo bra i Blekinge är många.
Även för dig som söker de lite udda alternativen.
Vad sägs till exempel om att hyra ett eget skär.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2004

För några hundralappar kan du få disponera två stugor på en annars öde ö längst ut i havsbandet. Söder om Hästholmen i Karlskronas skärgård ligger denna lilla ö, Flakskär.

För den som vill bo lite mer ståndsmässigt i en egen fyrvaktarbostad 65 meter över havet kan göra så på Hanö utanför Sölvesorg, där byalaget hyr ut två lägenheter. Här utlovas en bedövande vacker utsikt i alla väderstreck. Och en mycket speciell granne - en fyr. På ön finns också ett vandrarhem och en gästhamn med plats för 75 båtar (www.hano.nu).

Den som vill nå högre höjder kan göra så genom att boka ett rum i Aspö lotstorn, en halvtimmes resa med gratisfärjan från Karlskrona. (www.lotstornet.se).

Och den som vill bo på resande hov kan göra så i skogarna ovanför Bräkne-Hoby utanför Ronneby. Där går det att hyra ett eget ekipage med häst och vagn. Sedan är det bara att ge sig iväg längs slingriga vägar och genom trolska skogar. (blekinge.hastskjuts@dfb.nu)

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.