1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Från Da Vinci-koden till Möbelmässan

Leonardo da Vincis berömda målning Den sista måltiden hade en central plats i författaren Dan Browns bästsäljare Da Vinci-koden. Men den har även inspirerat industridesignern Damian Williamson till ett annorlunda bord.
Nyheter • Publicerad 12 januari 2007
Midsummer lamp av holländaren Tord Boontjes. Foto: Sofie Wiklund/Scanpix
Midsummer lamp av holländaren Tord Boontjes. Foto: Sofie Wiklund/ScanpixFoto: 

Detta visas på inspirationsutställningen Den tysta måltiden på Stockholm Furniture Fair på Stockholmsmässan den 7-11 februari. Williamson har bjudit in 20 större designföremål som gäster till "middag".

"Jag använder Den sista måltiden som en metafor där jag ersätter lärjungarna med objekt, "säger Williamson i ett pressmeddelande.

Bland "gästerna" finns bland annat stolen Bond ritad av Jean-Marie Massaud för Offecct. På matbordet återfinns Naoto Fukasawas cd-spelare för Muji och Tord Boontjes blommande Midsummer lamp. (TT Spektra)

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.