Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Förslag: Ersätt de som missar flyget i kaoset

Resor • Publicerad 16 juni 2022
Långa köer på terminal 5 på Arlanda flygplats utanför Stockholm.
Långa köer på terminal 5 på Arlanda flygplats utanför Stockholm.Foto: Ali Lorestani/TT

Den som missar sitt flyg på grund av de långa köerna på Arlanda borde ersättas av Swedavia, det statliga bolag som driver flygplatsen, skriver Didrik von Seth, generalsekreterare vid Svenska resebranschföreningen (SRF) på SvD Debatt.

"Eftersom denna mycket extra­ordinära situation fått sådana allvarliga konsekvenser för väldigt många passagerare anser vi att Swedavia som en goodwill­gest omgående bör kompensera för de merkostnader resenärer har på grund av missade flyg", skriver han.

Annons

Han anser att Swedavia bär skulden för köerna, på grund av saktfärdig rekrytering av flygplatspersonal, och kallar resultatet för ett "fiasko".

"På längre sikt borde konsument­lagstiftningen ändras så att även flygplats­operatörer har liknande skyldigheter som flygbolag och researrangörer", skriver Didrik von Seth.

Hur många som faktiskt har missat sina flyg är oklart. Enligt en grov uppskattning missar just nu 3 000–5 000 resenärer, på månadsbasis, sina flyg på Arlanda, skriver von Seth.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons