Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Förskingrade miljonbelopp från idrottsklubb

Tre personer har dömts i Jönköpings tingsrätt efter det att en idrottsförenings kassa tömts på miljonbelopp, rapporterar lokala medier.
Brott • Publicerad 9 september 2021
En kassör i en idrottsförening i Småland har dömts för grov trolöshet mot huvudman efter att ha försnillat över en miljon kronor. Arkivbild.
En kassör i en idrottsförening i Småland har dömts för grov trolöshet mot huvudman efter att ha försnillat över en miljon kronor. Arkivbild.Foto: Ørn E. Borgen/NTB/TT

En man döms i tingsrätten för tre fall av grov trolöshet mot huvudman och två fall av normalgraden av samma brott. Han döms till villkorlig dom och 150 dagsböter motsvarande 15 000 kronor för brotten som han har erkänt under rättegången.

– Han döms för grov trolöshet mot huvudman i stället för förskingring eftersom han bland annat blivit inlurad i situationen, säger åklagaren Klas Lööf till SVT Nyheter Jönköping.

Annons

Det var i slutet av maj förra året som mannen, som var kassör i klubben, kom över pengarna. Totalt handlar det om 1 174 672 kronor som mannen enligt åtalet hade fört över till privata konton och investerat i krypotvalutor.

Två andra personer åtalas även för grovt penningtvättsbrott eftersom de upplåtit sina bankkonton för att ta emot över en halv miljon var. De båda döms till dagsböter för penningtvättsförseelse.

Händelsen lämnade klubben utanför Huskvarna i stort sett konkursmässig och nu tilldöms man ett skadestånd på cirka 675 000 kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons