Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Förflyttning sinkade akut operation

En äldre man fick sin akuta operation fördröjd då han förflyttades till ett annat sjukhus på grund av brist på vårdplatser, skriver Region Kronoberg i ett pressmeddelande.
Vård • Publicerad 6 juli 2021
Region Kronoberg har Lex Maria-anmält en händelse där en akut operation fördröjdes. Arkivbild.
Region Kronoberg har Lex Maria-anmält en händelse där en akut operation fördröjdes. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Händelsen har Lex Maria-anmälts av regionen och kommer att utredas av Inspektionen för vård och omsorg.

Mannen kom in till akutmottagningen med ett inklämt ljumskbråck som snabbt kunde tryckas tillbaka. Dock visade en uppföljande röntgen att tarmen fortfarande var klämd och att mannen behövde opereras omgående.

Annons

"Röntgensvaret uppmärksammades sent, bland annat på grund av att patienten skickats till länets andra sjukhus och det hade blivit en kommunikationsmiss vid överflyttningen", heter det i pressmeddelandet.

Operationen utfördes först på morgonen dagen därpå. Läkarna tvingades ta bort en bit av tarmen som varit inklämd. Detta kanske hade kunnat undvikas om operationen genomförts tidigare.

För att undvika framtida händelser av det här slaget har kliniken "sett över sina rutiner och vidtagit förebyggande åtgärder".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons