Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Föräldrar inte oaktsamma när ettåring föll

Olycka • Publicerad 19 augusti 2020
En ettåring fick i söndags föras till sjukhus efter att ha fallit från tredje våningen i ett flerfamiljshus i Uppsala. Arkivbild.
En ettåring fick i söndags föras till sjukhus efter att ha fallit från tredje våningen i ett flerfamiljshus i Uppsala. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Föräldrarna till det barn som föll ut från ett fönster på tredje våningen i Valsätra i Uppsala misstänks inte längre för brott, rapporterar UNT.

Det var i söndags som ett ettårigt barn föll från fönstret och skadades och initialt fanns en misstanke om vållande till kroppsskada riktat mot föräldrarna. Men nu läggs förundersökningen ner.

Annons

– Jag bedömer att föräldrarna inte kan straffas för oaktsamt agerande. Jag har pratat med pappan och fått information som gör att jag bedömer händelsen som en olycka, säger åklagare Liselott Herschend till UNT.

Enligt SVT Nyheter Uppsala skadade ettåringen ena armen men ska under omständigheterna må bra. Barnet landade på en gräsmatta.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons