Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

För få för folkfest i Östersund

Samhälle • Publicerad 5 september 2023
Det blir ingen fest. Bild på Stortorget i Östersund. Arkivbild.
Det blir ingen fest. Bild på Stortorget i Östersund. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Det blir ingen fest i Östersund på lördag. Kommunen skulle ha firat en milstolpe i antalet Östersundsbor – 65 000 invånare – men tvingas ställa in, rapporterar Östersunds-Posten.

Detta då det visat sig att kommunen helt enkelt inte har så många invånare, meddelar kommunstyrelsens ordförande Niklas Daoson (S) tidningen. Tillväxten har inte gått så snabbt som väntat.

Annons

Festdatumet sattes i slutet av juni, då det saknades 160 invånare. Östersunds kommun har ett långsiktigt mål på att nå 75 000 invånare till år 2040.

– Just i dag fattas det 91 personer. Vi är väldigt nära men vi tycker att det är viktigt att vi är 65 000 när vi firar så vi får vänta ett par månader, säger 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen Effie Kourlos (C) till tidningen på måndagen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons