Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

FN: Rekordproduktion av kokain i Colombia

Colombia • Publicerad 12 september 2023
En colombiansk narkotikapolis tar sig fram genom ett kokafält under en räd mot ett laboratorium som tillverkar kokabas. Arkivbild.
En colombiansk narkotikapolis tar sig fram genom ett kokafält under en räd mot ett laboratorium som tillverkar kokabas. Arkivbild.Foto: Fernando Vergara/AP/TT

Kokainproduktionen i Colombia satte ett nytt rekord under förra året, enligt en ny FN-rapport.

Kokabladsodlingen var 13 procent högre förra året än 2021 medan kokainproduktionen ökade från 1 400 ton till 1 738, enligt FN:s kontor för narkotika och brott (UNODC).

Annons

Kokain utvinns ur koka, och kokaplantagerna breder ut sig över det sydamerikanska landet. I fjol täckte de ett område på 230 000 hektar.

Årets siffra är den högsta sedan FN började föra sådan statistik 2001. Större delen av det colombianska kokainet når marknader i Nordamerika och Europa.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons