Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Färja sjönk i Nigeria – över 150 befaras döda

Fler än 150 personer befaras ha omkommit sedan en färja sjunkit i Nigerfloden i Nigeria.
Olyckan tros ha inträffat på grund av att färjan var överlastad.
Nigeria • Publicerad 26 maj 2021

Färjan var på väg från delstaten Niger i de centrala delarna av landet till delstaten Kebbi i nordvästra Nigeria, när den bröts sönder och sjönk, enligt lokala myndigheter.

Uppgifterna om antalet passagerare och hur många som räddats har varierat under kvällen. Yusuf Birma, chef för lokalkontoret för den myndighet som ansvarar för transport på floderna, säger att 178 personer befann sig ombord – betydligt fler än vad som färjan var godkänd för.

Annons

– För tillfället har bara 20 personer räddats, och fyra personer har bekräftats omkomna samtidigt som de resterande 154 passagerarna fortfarande saknas och tros ha drunknat, säger Birma.

Färjan var endast godkänd för maximalt 80 passagerare, enligt Abdullahi Buhari Wara som är administrativ chef för Ngaskidistriktet. Den var också lastad med sandsäckar från en guldgruva, uppger han.

En boende i området, Qasimu Umar Wara, säger att hans bror befann sig ombord på färjan.

– Det här är den värsta båtolyckan som har inträffat i de här vattnen, säger Qasimu Umar Wara.

Båtolyckor är inte ovanliga i Nigeria. De sker oftast på grund av att fartygen tar för många passagerare, i kombination med bristande underhåll.

Tidigare i maj omkom 30 människor när en överlastad båt kapsejsade i delstaten Niger.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons