Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Flera nya ansökningar om skriftbränning

Samhälle • Publicerad 12 juli 2023
Polisen i Stockholm har fått in flera nya ansökningar om att bränna religiösa skrifter. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Polisen i Stockholm har sedan förra veckan fått in tre nya ansökningar om allmän sammankomst för bränning av religiösa skrifter. Två män står bakom ansökningarna om att få bränna koraner och en hinduisk hymnsamling.

I en av ansökningarna framgår det att en man vill demonstrera utanför den irakiska ambassaden och att han "vill bränna koranen och den irakiska flaggan där".

Annons

Samme man vill också bränna en koran utanför Sveriges riksdag och kräva att koranen ska förbjudas.

Det framgår inte när mannen vill genomföra demonstrationerna, utöver att den utanför riksdagen ska äga rum efter den utanför Iraks ambassad.

Polisen har också fått in en ansökan om bränning av den hinduiska hymnsamlingsboken "Rigveda" utanför Indiens ambassad i slutet av juli.

Mannen bakom ansökan har skrivit att det finns risk för "upprörda indier" och att området därför bör spärras av.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons