Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Flera döda i israeliska räder i Syrien

Syrien • Publicerad 19 juli 2023

Tre syriska soldater har dödats och flera skadats i israeliska flygräder i närheten av Syriens huvudstad Damaskus, enligt Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Tidigare uppgav den statliga syriska nyhetsbyrån Sana att två soldater skadats i nattens missilbeskjutning.

Annons

Räderna riktades, enligt SOHR, mot militära positioner nära flygplatsen vid staden Dimas och en motorväg väster om huvudstaden där vissa av den syriska militärens elitstyrkor ska vara placerade.

Målen för räderna var också lager som används av Iran-stödda libanesiska Hizbollah-soldater, enligt den Londonbaserade människorättsorganisationen.

SOHR uppger att detta var den den 20:e israeliska attacken i år.

Israel har under det dryga decennium som kriget i Syrien pågått genomfört hundratals attacker på syriskt territorium, där man primärt riktat sig mot Iran-stödda styrkor och libanesiska Hizbollah-soldater samt den syriska armén.

Israel kommenterar vanligtvis inte dessa räder, men har vid upprepade tillfällen meddelat att man inte kommer tillåta sin ärkefiende Iran att få ett starkare fotfäste på syrisk mark.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons