Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Flera döda i cyklon i Bangladesh och Myanmar

Bangladesh/Myanmar • Publicerad 15 maj 2023
En kvinna går förbi skadade byggnader i delstataten Rakhines huvudstad Sittwe.Foto: AP/TT

En kraftig cyklon med vindar av orkanstyrka har dragit in över kusterna i Bangladesh och Myanmar, rapporterar BBC. Militärjuntan i Myanmar har förklarat hela delstaten Rakhine som katastrofområde och minst sex människor uppges ha omkommit.

Jättecyklonen, som döpts till Mocha, passerade på söndagen Bangladesh där hundratusentals människor evakuerats. Dess framfart ska inte ha orsakat "någon större skada" enligt myndigheterna och inga dödsoffer har rapporterats.

Däremot har delstaten Rakhine i Myanmar drabbats hårt av cyklonen, som orsakat stor förödelse med raserade byggnader och nedrivna träd och kraftledningar. Även flyktingläger för den muslimska minoritetsgruppen rohingyeri har drabbats. Enligt Myanmars meteorologiska institut har cyklonen dragit fram med en vindstyrka på upp emot 58 kilometer per sekund.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons