Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tre omhäktade i Ica-härvan

Ekonomi • Publicerad 8 april 2022
Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten utreder misstänkt insiderhandel med Ica-aktier. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Tre av de misstänkta i utredningen om insiderhandel med Ica-aktier har omhäktats av Stockholms tingsrätt under fredagen. Samtliga är misstänkta för grovt insiderbrott.

En fjärde häktad man, där åtalsfristen skulle ha gått ut under fredagen, har medgett att häktningstiden förlängs.

Annons

Enligt handlingar från tingsrätten har totalt sjutton personer delgivits misstanke om brott. Sju personer är i nuläget häktade.

De misstänkta insiderbrotten härrör från i vintras då Ica köptes ut från börsen av Ica-handlarnas förbund och AMF. Flera av de misstänka gjorde stora vinster i Ica-aktien i samband med det och åklagaren misstänker att information om budet läckte ut på förhand.

– Jag menar att det här rör sig om övertydliga handelsmönster och tydliga kopplingar. Att ett stort antal personer har agerat på ungefär samma sätt vid samma tid förstärker bilden, har Jonas Myrdal, åklagare vid Ekobrottsmyndigheten, tidigare sagt till TT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons