1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fler turister stannar – Blekinge toppar statistiken i landet

Blekinge • Publicerad 5 oktober 2018
Blekinge hade, tillsammans med Värmland, den största relativa ökningen av alla länen i Sverige, när det gäller övernattningar på camping, hotell, vandrarhem, stugor och stugbyar under sommarmånaderna.
Blekinge hade, tillsammans med Värmland, den största relativa ökningen av alla länen i Sverige, när det gäller övernattningar på camping, hotell, vandrarhem, stugor och stugbyar under sommarmånaderna.Foto: Claudio Bresciani / TT

Statistik från SCB (Statistiska centralbyrån) för juni till augusti visar att Blekinges gästnätter – det vill säga antal övernattningar på camping, hotell, vandrarhem, stugor och stugbyar – har ökat med sex procent jämfört med 2017.

Totalt hade Blekinge 583 957 övernattningar under nämnda period. Blekinge hade, tillsammans med Värmland, den största relativa ökningen av alla länen i Sverige.

– Det är fantastiskt glädjande att siffrorna är så positiva, säger Leif Wictorén länsturismchef, Region Blekinge i ett pressmeddelande.

– Besöksnäringen är viktig för hela regionens utveckling. Det ska bli intressant att borra djupare i statistiken och att göra en undersökning bland företagen baserade på sommarens siffror.

De utländska övernattningar ökade mest, med 6,6 procent och uppgick totalt till 159 669 övernattningar.

Jens OlanderSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.