Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fler celler i baracker ska minska platsbristen

Samhälle • Publicerad 2 juli 2021
De tillfälliga cellerna beräknas vara i drift nästa år. Arkivbild.
De tillfälliga cellerna beräknas vara i drift nästa år. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Kriminalvården bygger ut verksamheten med tillfälliga celler i fängelser och häkten för att kunna ta emot ytterligare 712 frihetsberövade personer på totalt 18 anstalter, skriver myndigheten på sin hemsida.

Cellerna inrättas i baracker.

Annons

597 av platserna beräknas vara i drift senare i år och nästa år. Övriga 115 platser är redan tagna i bruk, på anstalterna Tillberga, Tygelsjö och Rödjan.

"Den här typen av tillfälliga byggnader har den stora fördelen att de kan etableras relativt snabbt. De har sedan en nyttjandetid på 10–15 år utifrån det tillfälliga bygglovet som beviljas, även om den faktiska livslängden på byggnaderna uppgår till mer än så", säger Kriminalvårdens projektledare Linda Molinder.

Kriminalvården skriver att det parallellt sker en mer tidskrävande och långsiktig utbyggnad av fängelser och häkten i landet, i form av så kallade typhus.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons