GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Finland kan bygga stängsel mot Ryssland

Finland • Publicerad 30 juni 2022
Gränsstationen mellan Ryssland och Finland vid Nuijamaa på den finska sidan.
Gränsstationen mellan Ryssland och Finland vid Nuijamaa på den finska sidan.Foto: Lauri Heino/AP/TT

Finland väntas öppna för att bygga kraftiga stängsel längs delar av den 134 mil långa gränsen mot Ryssland. En ny lag som gör stängslen möjliga antas röstas igenom i Finlands riksdag nästa vecka, rapporterar Sverige Radio Ekot.

– Saker kan förändras snabbt och vi måste vara förberedda på alla slags situationer, säger Finlands inrikesminister Krista Mikkonen till Ekot.

Även om gränssamarbetet med Ryssland fungerar bra i dag vill den finländska regeringen ändra lagstiftningen så att staten får rätt att resa ett kraftigt gränsstaket på privat mark. Gränsmyndigheten håller på att utreda hur ett sådant skulle kunna se ut och på vilka sträckor det ska sättas upp.

Ett scenario som Finland planerar för är att det eventuellt skulle kunna utbryta kaos i Ryssland och att många invånare försöker lämna landet samtidigt, förklarar Krista Mikkonen.

Gränsmyndigheten har redan fått resurser för att anställa fler och öka den tekniska bevakningen av gränsen mot Ryssland.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.