Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Finansutskottet vill ändra evenemangsstödet

Mer pandemistöd till kulturen och en uppmaning till regeringen att göra om reglerna för evenemangsstödet. Det är resultatet av finansutskottets behandling av två extra ändringsbudgetar.
Politik • Publicerad 1 februari 2022
Artister har pressat på för mer och bättre krisstöd den senaste tiden. Här lyssnar Sara Sommerfeldt och Lisa Nilsson när Moderaternas Elisabeth Svantesson presenterar förslag om förstärkt stöd till evenemang och kultur. Arkivbild.
Artister har pressat på för mer och bättre krisstöd den senaste tiden. Här lyssnar Sara Sommerfeldt och Lisa Nilsson när Moderaternas Elisabeth Svantesson presenterar förslag om förstärkt stöd till evenemang och kultur. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Finansutskottet föreslår att riksdagen säger delvis ja till regeringens förslag om ytterligare åtgärder på grund av covid-19-pandemin.

Men utskottet föreslår 820 miljoner mer till kulturen under 2022 än vad regeringen föreslagit för att mildra de ekonomiska konsekvenserna som branschen drabbats av.

Annons

I övrigt säger utskottet ja till regeringens förslag, som bland annat handlar om pengar till testning och smittspårning och förlängt anstånd till företag för att betala in skatt.

Evenemangsstödet, som ska få arrangörer att våga satsa på att anordna evenemang trots begränsande restriktioner, har fått hård kritik för att det är allt för komplicerat att söka.

Finansutskottet uppmanar regeringen att snabbt göra om kriterierna för stödet så att de som berörs kan få stödet snabbare och att fler kan få del av det. Hittills har endast en liten del av stödet betalats ut.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons